Jessica

Vraag jij jezelf wel eens af wat je nou echt met je leven wilt.

De twijfels die dit oproept omdat je diep van binnen wel voelt dat je graag bewuster voor jezelf wilt kiezen, maar niet weet hoe? Het misschien lastig vindt om deze stap te zetten, of de angst voelt van ja maar…. en altijd wel een excuus hebt om het dan toch maar (weer) niet te doen. Herkenbaar?

Deze twijfels en angst ervaarde ik, nadat ik voor het eerst in 2011 moeder werd en ook achteraf gezien leefde ik daarvoor al niet het leven waar mijn hart blij van werd. Niet weten wat je nu werkelijk zelf wilt. Het gevoel te hebben meegezogen te worden in de sleur van de dag, levend op de automatische piloot. Aan het eind van de dag te beseffen dat er weer een dag voorbij was en je moe op de bank niet meer de energie hebt om nog wat te ondernemen. Het altijd maar goed te willen doen in de ogen van een ander, door alle ballen in de lucht te houden. Maar steeds meer merkt dat je vuurtje opgebrand raakt en je steeds verder van jezelf afdrijft.

Nadat ik moeder was geworden van een prachtige zoon die zes weken te vroeg geboren werd, kwam ik in best een diep dal terecht. Het hele moederschap viel me zwaar en ik merkte dat ik hier moeilijk mee om kon gaan en schaamte voelde om deze gevoelens te uiten.

Na een tijdje werd er een postnatale depressie geconstateerd en kreeg ik antidepressiva. Na deze pillen drie maanden te hebben geslikt, voelde ik in mijn hele lijf dat dit niet de manier voor mij was.

Ik vond het vreselijk om zo afgesloten te zijn van mijn gevoel. Vanaf toen ging voor mij echt een knop om en ben ik per direct gestopt met het slikken van deze pillen en gaan nadenken wat ik echt wilde met mijn leven.

Door met mezelf aan de slag te gaan werd duidelijk waar ik behoefte aan had. Ik ben gaan inzien dat het mijn leven is, waar ik zelf mijn eigen bewuste keuzes mag maken, zonder het ervaren van schuldgevoel. Mezelf te mogen hebben leren accepteren dat ik goed ben zoals ik ben. In te gaan zien dat de kanten die ik niet zo leuk aan mezelf vond, te gaan zien als een deel dat ook bij mij hoort en daardoor te beseffen dat juist die kanten mij ook mooie dingen brengen.

Met het ontdekken en neerzetten van een stevige basis voor mezelf weet ik nu hoe ik goed voor mezelf kan zorgen. Bewust keuzes en stappen durf te zetten naar waar ik blij en gelukkig van word. Ik hierbij mild naar mezelf mag zijn en door met humor naar dingen te kijken probeer ik ook situaties luchtiger te maken en ik kan je zeggen dit maakt het leven een stuk leuker ?

Inmiddels ben ik gediplomeerd Reikimaster/trainer en Holistisch Therapeut. Met het starten van mijn eigen praktijk Liefdevol Zelfleiderschap heb ik mijn hart kunnen volgen en begeleid ik met veel enthousiasme andere vrouwen om ook te gaan ontdekken wat ze nu werkelijk zelf willen en zo ├ęcht te kunnen doen waar ze gelukkig van worden.

Foetus